Maison Gregoire

Welke muurdecoratie algemeen wordt er veel gebruikt?

Welke muurdecoratie algemeen wordt er veel gebruikt?

Er zijn veel verschillende opties als je de muren van je huis wilt decoreren. Dit kan natuurlijk met behulp van muurdecoratie, waarvan er heel veel verschillende soorten zijn. In dit artikel lees je drie wanddecoraties die geliefd zijn in Nederland.

Het welbekende canvas schilderij

Een schilderij is natuurlijk het bekendste voorbeeld van muurdecoratie. In bijna elk huis in Nederland zie je wel een schilderij aan de muur.

Nederland is natuurlijk echt een land van de schilderkunst. Veel van de grootste schilders ter wereld komen natuurlijk uit ons kleine land, zoals Rembrandt, Vincent van Gogh en Johannes Vermeer.

Deze mensen staan over de hele wereld bekend om hun tekentalent. Dus we houden nog steeds van Nederlandse schilderijen, er zijn zoveel verschillende opties. Je kunt kiezen voor schilderijen met dieren, maar er zijn ook genoeg andere stijlen om uit te kiezen.

Wereldkaart.

Als er een schoolposter in je aardrijkskundelokaal hangt, is dat hoogstwaarschijnlijk een wereldkaart. In principe zijn dit bijna dezelfde muurdecoraties, maar op de getoonde foto’s zullen ze natuurlijk anders zijn.

Op zo’n wereldkaart staat natuurlijk de wereldbol afgebeeld met alle continenten en landen. Tegenwoordig worden ze steeds meer toegepast in interieurs. Dit komt mede door de felle en vrolijke kleuren die veel gebruikt worden in wereldkaarten. Zo wordt het een echte eyecatcher in je huis.

Wandcirkel

De laatste jaren sloeg de muurcirkel aan. Het wordt steeds populairder, hoewel een schilderij wel nog steeds de meest populaire keuze voor muurdecoratie is.

Aan de andere kant zie je in Nederlandse huizen steeds meer cirkels aan de muur. Nogmaals, je hebt veel verschillende opties. Er zijn met andere woorden veel verschillende modellen wandcirkels op de markt. Ze verschillen bijvoorbeeld in grootte, maar ook in print.

Het hangt echt helemaal van je smaak af, maar het is natuurlijk wel van belang dat de muurcirkel ook bij de rest van het interieur past.

Hoe kies je jouw perfecte muurdecoratie?

Wat je moet weten en wat belangrijk is voor het kiezen van muurdecoratie, is dat de decoratie een toevoeging moet zijn. Het moet passen bij de rest van je interieur en net dat extra’s geven.

Heb je bijvoorbeeld een inrichting die modern is, is het mooi om dan ook voor een moderne muurdecoratie te gaan. Zo hou je het strak in je huis.

meer te weten komen

schilderijen

schilders

muurkleden