Maison Gregoire

Wanneer maak je gebruik van muurkleden?

Wanneer maak je gebruik van muurkleden?

Twijfel jij waar je wilt wonen nu of in de toekomst en kan je niet kiezen tussen de stad of het platteland? In dit artikel laten we jouw alle voor – en nadelen zien. Zodat jij hopelijk aan het einde weet of jij een echte dorpeling of een stadsmens bent.

Wat zijn muurkleden?

Muurkleden zijn bijzondere muurdecoratie, het is even wat anders als canvasdoek bijvoorbeeld. Een muurkleed wordt meestal gemaakt vanuit stof, waardoor een ruimte een andere uitstraling krijgt. Ook omdat je het niet vaak ziet. Muurkleden zijn niet alleen mooi om je huis op te pimpen ook is het voordeel voor de holle klanken in je huis.

Je hebt heel veel verschillende soorten muurkleden, voor elk interieur is er wel eentje. Van groot tot klein, naar gevlochten of van satijn. Je hebt rustige en strakke muurkleden maar ook drukke met heel veel printjes. Stem het muurkleed altijd af op de rest van je interieur.

Hoe gebruik je muurkleden?

Muurkleden waren vroeger een dure accessoire. Doordat het zo duur was, hadden alleen rijke mensen, zoals koningen en keizers muurkleden.

Officieel werd een muurkleed gebruikt om de kou dat in de koude periodes door de muur kwam, tegen te houden. Nu worden muurkleden gebruikt om een muur in huis gemakkelijk op te fleuren. Je hangt ze gemakkelijk op met de haakjes die erbij worden geleverd.

Waarom kiezen voor een muurkleed?

Waarom zou je voor een muurkleed gaan en niet voor een schilderij? Muurkleden worden steeds populairder en je zie ze dan ook steeds vaker.

Ze zijn niet alleen mooi maar ook praktisch. Het dempt bijvoorbeeld de geluiden in je huis en laat geen kou toe van de muren. Je kunt een muurkleed bijvoorbeeld ook gebruiken als oplossing voor een lelijke muurkleur zonder dat je gelijk hoeft te verven.

Waar kun je een muurkleed ophangen?

Een muurkleed ophangen is een leuke en hippe manier om verschillende ruimtes in je huis een nieuwe look te geven. Grote muurkleden worden vaak gebruikt in een hal, woonkamer of slaapkamer.

Kleine muurkleden kun je bijvoorbeeld ophangen als inspiratie bij je bureau, of om de kinderkamer net even wat meer sfeer te geven.

Muurkleden in de keuken of badkamer wordt afgeraden. Dit omdat een muurkleed vaak niet goed tegen vocht kan.

meer te weten komen

schilderijen

schilders

muurdecoratie algemeen