Maison Gregoire

Welke schilderijen passen bij welk interieur?

Welke schilderijen passen bij welk interieur?

Schilderijen zijn een mooie eyecatcher in een ruimte. Je hebt veel verschillende soorten, maten en kleuren. Vaak vinden mensen het lastig om een goed schilderij te zoeken wat bij hun, maar ook bij het interieur past. In dit artikel vind je alle punten waar je op moet letten bij het kopen van een schilderij.

Wat voor schilderij zoek je?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen dat, maar ook waarom je een schilderij wilt kopen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, bijvoorbeeld; Je interieur is compleet en je bent op zoek naar een schilderij dat past bij jouw levensstijl.

Je neutrale interieur heeft een schilderij nodig met contrasterende kleuren. Je interieur is af, maar je bent nog op zoek naar een echte eyecatcher waar iedereen het over heeft.

Je wilt een kale hoek van je huis of een saaie hal opfleuren. Je zoekt een schilderij als uitgangspunt voor je nieuwe interieurstijl. Onthoud tijdens je zoektocht waarom je een schilderij wilt kopen.

Op welke plek hang je een schilderij?

Als je weet wat je van je nieuwe schilderij kunt verwachten, is het belangrijk om te bepalen hoe groot deze moet zijn. Als het bijvoorbeeld boven de bank moet, wil je dat het niet te breed en niet te smal oogt. Misschien wil je het combineren met andere onderdelen of eyecatchers uit je interieur?

Hoe hoog moet het schilderij zijn om de muur optimaal te vullen? Hoe hoog wil je hem ophangen? Er zijn verschillende richtlijnen voor hoe hoog een schilderij moet hangen. De algemene richtlijn is de museumhoogte, dit is 140 cm of ooghoogte. Maar de persoonlijke smaak staat natuurlijk voorop. Als je een grote muur hebt, is bijvoorbeeld een drieluik of groot schilderij het overwegen waard.

Wat voor soort schilderij spreekt jou het meeste aan?

Veel mensen kijken graag naar iets dat ze kennen. Landschap, stad, dier of portret. Anderen zweren bij abstracte schilderkunst. Stijl, thema en kleur zijn vaak de belangrijkste punten bij het kiezen van een schilderij.

Het is belangrijk dat het kunstwerk bij je persoonlijkheid past.

Zorg voor je interne balans. Als er meerdere mensen in het gezin zijn, probeer dan te zoeken naar overeenkomsten in smaak, in plaats van verschillen. Is er iets gemeenschappelijks waar iedereen zich mee kan identificeren?

meer te weten komen

schilders

muurdecoratie algemeen

muurkleden