Maison Gregoire

Welke bekende schilders zijn nog steeds in trek?

Welke bekende schilders zijn nog steeds in trek?

Heb je altijd al willen weten welke bekende schilders nog steeds in trek zijn, dan is dit artikel echt wat voor jou. In dit artikel gaan we het hebben over alle bekende schilders die tot de dag van vandaag nog steeds zeer populair zijn, van modern of abstract tot realistisch.

Bekende schilders van vroeger

In de gouden eeuw was Nederland een welvarend land, de handel in kunst was ook erg populair. In de gouden eeuw waren vele bekende schilders actief, denk hierbij aan Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Iedereen kent de nachtwacht en het meisje met de parel. Tot de dag van vandaag wordt het werk van deze bekende schilders nog steeds tentoongesteld in vele musea wereldwijd.

Bekende schilders van nu

Tegenwoordig zie je veel meer verschillende vormen van kunst als het gaat over schilderen. Een hedendaagse schilder zoals Banksy, laat zien dat er meer manieren zijn om te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan straatkunst in combinatie met graffiti.

Verschillende stijlen

In de schilderkunst zie je vele verschillende vormen van technieken. Denk bijvoorbeeld aan een Piet Mondriaan, met het gebruik van weinig kleur en veel abstracte lijnen maakte hij hele unieke kunst.

Hij maakte alleen gebruik van rechte lijnen en alleen de kleuren rood, blauw, geel en zwart. Door slim gebruik te maken van dezelfde kleuren kunnen mensen zijn kunst meteen herkennen.

Vele schilders maken gebruik van de omgeving, denk hierbij aan Bob Ross bijvoorbeeld. Deze schilder uit Amerika maakte prachtige schilderijen van landschappen. Hij maakte gebruik van een olieverftechniek om over een basis laag van natte verf te schilderen. Door het gebruik van deze techniek heb je weinig gereedschap nodig en hoef je niet te wachten tot de verf droog is.

Een van de bekendste portret makers van vroeger was Leonardo da Vinci, het bekendste werk van deze schilder is de Mona Lisa. Deze is nog steeds te bewonderen in het Louvre in Frankrijk. Deze kunstenaar maakte heel slim gebruik van de onmerkbare overgangen tussen licht en schaduwen.

Nederlands’ bekendste schilder

Vincent van Gogh is een van de bekendste schilders uit de Nederlandse geschiedenis. Van Gogh schilderde voornamelijk veel landschappen en bloemen, en later ook zelf portretten.

Zijn bekendste werk zijn de realistische zonnebloemen. De schilder kreeg nog meer bekendheid toen hij in een toestand van verwarring zijn linkeroor afsneed.

meer te weten komen

schilderijen

muurdecoratie algemeen

muurkleden