Maison Gregoire

Nieuw bed kopen? Hier moet je op letten

Ben je toe aan een nieuw bed en je gaat er eentje uitzoeken, dan zijn er heel wat zaken waar je op moet letten. Uiteraard op de afmeting, want het bed moet tenslotte wel in je slaapkamer passen, maar het is ook goed om na te denken over zaken als of je een boxspring wil of niet en wat je voorkeuren zijn wat betreft een matras. Ga je een nieuw bed kopen, dan doe je er goed aan om op de volgende zaken te letten.

De afmeting

Eén van de belangrijkste punten bij het kopen van een nieuw bed is dat de afmeting moet kloppen. Je nieuwe bed moet uiteraard door de deur of het trapgat kunnen! Het bedkader mag niet te groot zijn en ook in je slaapkamer moet je goed kijken naar de afmetingen van het nieuwe bed. Ook daar moet het bed letterlijk in de ruimte passen. Bij een bed kopen moet je dus goed op de afmeting letten.

Wel of geen boxspring

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een boxspring. Begrijpelijk, want het staat mooi en het is een comfortabel bed, maar past een boxspring ook bij jou? Dit type bed is hoger dan een regulier bed, dat kun je fijn vinden of juist niet. Er zitten veel veren in, waardoor het erg comfortabel ligt. Je kunt alle denkbare matrassen erop kwijt. Wil je toch liever een wat lager bed of wil je een bedkader, dan kun je beter voor een regulier bed gaan, zoals een ledikant.

Elektrisch verstelbaar

Bij het kopen van een nieuw bed kun je je ook afvragen of je wilt dat dit elektrisch verstelbaar is. Dan heb je geen vlakke bodem, maar een bed dat je met een afstandsbediening kan bedienen. Je kunt ervoor kiezen om je hoofdeinde omhoog te laten gaan, of het voeteneinde. Of allebei! Heerlijk voor wanneer je bijvoorbeeld graag leest of ontbijt in bed. Ook wanneer je ervan houdt om niet helemaal plat te liggen in bed, is een elektrisch verstelbaar bed fijn. Je kunt dan bijvoorbeeld het hoofdeind een klein stukje omhoog zetten.

De matraskeuze

De matraskeuze is heel erg belangrijk bij een ander bed. De één houdt van een heel stevig matras, de ander vindt het fijn om er lekker in weg te zakken. Een matras uitproberen doe je het beste in een winkel, zodat je gelijk kunt voelen of het matras aan jouw wensen voldoet. Ook is het goed om bij een tweepersoonsbed na te denken of je één groot matras wil of toch liever twee losse, eenpersoonsmatrassen. Het hangt er ook een beetje vanaf wat je eventuele partner fijn vindt. Als de matraswensen uiteen lopen, dan is het verstandig om twee losse matrassen te nemen.